Членовете на секционната избирателната комисия 060500005 в село Малорад са арестувани,

...
Членовете на секционната избирателната комисия 060500005 в село Малорад са арестувани,
Коментари Харесай

СИК-ът на Чичо Цено и Мартин е в ареста

Членовете на секционната изборната комисия 060500005  в село Малорад са задържани, заяви Нова телевизия, базирайки се на собствен източници.

Това става, откакто от изборната нощ се популяризират вирусно фрагменти от видеонаблюдението в изборната секция, до момента в който освен броят, а и дописват бюлетини. Членовете на комисията не са знаели, че камерата на масата излъчва.

На тях се вижда по какъв начин жена дописва нещо по бюлетините, чува се и глас зад кадър да споделя: " Тук сме си наши хора, да помогнем на Мартин и на Баче Цено... ".
 Чичо Цено, кой номер? Ескиз от Борован 2023, само че не от Алеко
Чичо Цено, кой номер? Ескиз от Борован 2023, само че не от Алеко

Дописване на бюлетини с отбелязване на преференции

, че е образувала досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение срещу политическите права на жителите по член 169 от Наказателен кодекс. Законът планува наказване " отнемане от независимост " от една до пет години  за длъжностно лице, както и лице от състава на изборна комисия, което по какъвто и да е метод преправи резултат от избори.

Въпреки подарените преференции, Диловски не съумя да влезе в Общинския съвет на Борован.  Цено Цоловски към този момент е определен за общински консултант, само че е и със самочувствието, че не се нуждае от дописвания, защото има преференции и от други места. 127 са преференциите за него.

В Общинската изборна комисия в Борован получават сигнал малко преди 23:00 часа в деня на вота. " Други хора са гледали видеото и са видели, че хващат химикалката и почнали да разясняват за кого да пишат ", изясни Силия Иванова, представител на комисията.

Ако СИК съобщи безупречен протокол, не можем да създадем нищо с изключение на да го приемем.

" Веднага сигнализирахме прокуратурата. Свързахме се незабавно с дамата, която подаде сигнала, с цел да ни даде клипчето ", изясни още Иванова.

Секциите нямат право да гасят камерите, до момента в който не завърши финалното полагане на подписите в протокола.

" Чичо Цено " от Малорад въпреки всичко е определен за общински консултант

След като абсурден запис сподели дописване на бюлетини след края на изборния ден комисията бе привикана на разпит
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР